2003 - Jordánia - JY/HA7TM

2003-ban, a Jordán Király a turista forgalom fellendítésére megfinanszírozta a repülőjegyet. Így barátaimmal és Zoli barátommal (HA7DSZ) kaptunk az alkalmon és elmentünk. Naivan azt gondoltam, hogy kaphatok majd ott rádióamatőr engedélyt és lehet onnan rádiózni. Volt több levélváltásom is velük. Azt információt kaptam, ha ott leszek, menjek el Amman-ba. Sajnos a személyes találkozó nem sikerült, mert zárva találtunk mindent. Kicsit csalódottan visszamentünk Aqaba-ba, a szálláshelyünkre. Majd sok gondolkodás után felszereltem a dipól antennámat a 10 emeletes szálloda tetejére és elkezdtem rádiózni CEPT formula szerint a JY/HA7TM hívójellel. Nagyon sok állomás hívott, főleg 21Mhz-en, távíró üzemmódban.
Észrevettem, hogy a JY9xy… rám szólt a DX-Cluster-en, hogy Jordániában a külföldiek csak JY9-es hívójelet használhatnak. Ez ugyan az utolsó napon volt, de nagyon felborzolta az idegeinket. Főleg amikor a repülőtéren kiszedtek minket sorból. Feleségemnek sikerült megmenteni a rádiós bőröndöt a vámosok elől. Közel kétezer összeköttetést sikerült csinálnom.

Majd hosszabb levelezésem volt a DXCC Bizottsággal. Kérték, hogy bizonyítsam
nekik fényképekkel és egy tanúval, hogy onnan forgalmaztam. Ez persze simán ment. A DXCC Bizottság elfogadta a tevékenységemet Jordániában, így a velem készült jordániai összeköttetések érvényesek a DXCC Award-hoz.