2006 - Dominikai Köztársaság - HA7TM/HI9

Feleségemmel kitaláltuk, hogy próbáljunk ki egy nyaralást a Karib szigeteken. Körbe néztem a rádióamatőr oldalakon és megtaláltam egy német házaspár hirdetését, hogy kiadó a QTH, csak rádiót és számítógépet kell vinni. Felvettem velük a kapcsolatot. Elintézte a rádióamatőr engedélyt és megszervezte a transzfert is. Csak mi ketten voltunk a QTH-n. Végül is önálló ellátásra rendezkedtünk be. Béreltem egy motorkerékpárt és azzal jártam a városba vásárolni.

Tudtam, hogy nincs 160M-re antenna, ezért vittem magammal. Sajnos az FD4-es antenna is nagyon pocsék volt 80m-en.
Majd az utolsó 5 napban a 160m-es dipól antennából csináltam egy másikat, így lett egy elfogadható antennám a 80m-en is. A nyaralásunk alatt közel nyolcezer összeköttetés lett, szerény 100W-tal. Sok magyar állomással is dolgoztam, nagyon köszönöm mindenkinek a összeköttetéseket.

2016-ban újra elutaztunk Dominikára, de ekkor már a rádiózás nem volt szempont, hanem inkább az ország megismerése. 10 év alatt ez az ország hihetetlen fejlődésnek indult. 2006-ban még nem volt autópályája, ma már van egy jó minőségű, ami végig halad az egész országon. Másodszori látogatásunkkor rádiózás nélkül is nagyon jól éreztük magunkat. Itt búcsúztattuk 2015-ös évet.