2005 - 2006 - Bissau-Guinea és Szenegál - J5UTM és 6W/HA7TM

2006 március végén elfogadtuk HA3AUI/J5UAP Péter meghívását Szenegálba és Bissau-Guineába, mivel esély volt rá, hogy sikerül J5-ös hívójelet szerezni.

Május 9.-én, az esti órákban nekiindultam a feleségemmel. Az első állomás
Milánó volt. Itt óriási rohanás, de mi már 2005-ből ismertük az útvonalat, így még 30 perc volt a csatlakozásig. Ami nekünk sikerült is, de valahogy a csomagoknak, antennának nem. Ami persze Dakarban derült ki, hogy az Milánóban maradt. Péter Dakarban várt minket. A következő állomás Ziguichor, egy óra repülőút a 8 óra várakozás után. Ott átültünk a Péter terepjárójába és újabb 60 km-es út várt ránk. Persze mondanom se kell, hogy ez szinte mind aszfalt nélküli úton. Na és persze csomagok nélkül.

Május 10.-én érkeztünk Cap Skiring-be, a szálláshelyre. Itt feltelepítettük a rádióállomásomat, ami kicsit hiányos volt, mivel az antenna az Milánóban a szállítószalagon reménytelenül körbejárt. De egy 40m-es dipólantennával elkezdtem a forgalmazást, mint 6W/HA7TM.

Közben a Péter folyamatosan telefonált az adóengedélyem ügyében. De sajnos mindig közbe jött valami. Egyszer az ügyintéző felesége szült, majd meghalt valakije vagy nem ért rá. Majd 16.-án végre kiderült, hogy megvan a J5UTM. Rögtön nagy lelkesedés és irány J5 körzet, ami csak 16 km volt. Egy IC-706 és egy mobil antenna a terepjáró tetején, és dőlt a fél világ, óriási pileup volt.
Közben megérkeztek a csomagjaink is sikeresen feltelepítettük a 4 sávos Dunax GP antennát egy kenyérfa tetejére. Sajnos csak 3500 QSO sikerült, mert lejárt az időnk, így csak 3 napot tudtam rádiózni J5-ből. Igaz Szenegálból 5500 QSO lett.

Sajnos a Gambiai kirándulás elmaradt. Május 19.-én délben visszaindultunk Budapestre. A J5UTM hívójel 5 évre érvényes van rá esély egy újabb expedícióra.

Amatőr üdvözlettel, Tibi HA7TM